Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at D:\InetPub\vhosts\sourcejuice\wp-config.php:1) in D:\InetPub\vhosts\sourcejuice\wp-content\themes\classic\postdetail_new2.php on line 3
Buitenlandse investeringen: Kenia beleggingsbeleid en de interpretatie van het milieu

Buitenlandse investeringen: Kenia beleggingsbeleid en de interpretatie van het milieu


Preferentiële beleid voor investeringen in Kenia

  1, investeringssubsidies

 

in december aan 100%, 2002 85% 2003 79% 2004 60%.

100% van de subsidies. De productie-infrastructuur en milieubescherming input, maar ook opgenomen in de investeringen en genieten van subsidies.

 

2, afschrijvingen

 

Met het oog op de boekwaarde van de activa voor afschrijvingen. Bouwen aan afschrijvingen met behulp van de lineaire afschrijvingen. machines, schepen, met inbegrip van 12,5 procent, computers en andere kantoorapparatuur 30%.

 

3, carry-over verlies

 

Verlies van het bedrijf kan worden overgedragen naar volgend jaar tot de winst.

 

4, duty-free-items

 

Kapitaalgoederen, fabriek van apparatuur en machines tot nul tarief. Grootschalige projecten van particuliere investeringen, investeringen in de reproductie van het onroerend goed, een periode van twee jaar meer dan 5.000.000 US dollars, en het netto-inkomen van het land, het project invoertarieven op de invoer van kapitaalgoederen belastingen, vergeleken met de inkomstenbelasting aftrekken.

 

5, de bevordering van de uitvoer plan

 

 

(1) van de vrijstelling van douanerechten

 

Verwerking voor de wederuitvoer van materialen die zijn gebruikt bij de productie en uitvoer van grondstoffen voor de productie of de omzet op de binnenlandse markt duty-free-producten, de belastingvrije verkoop. In Kenia zonder het juiste personeel op het terrein mogelijk te maken tewerkstelling van buitenlandse onderdanen.

 

(2) verlijmde fabrieken

 

Ter stimulering van de industrie om de internationale markt, overheid obligatie-plan, het aantrekken van de binnenlandse en buitenlandse investeerders. Het plan om deel te nemen aan het bedrijf kan genieten van de volgende voordelen: de invoer van de in de fabriek machines, apparatuur, grondstoffen en andere goederen, vrijgesteld van invoerrechten en belasting over de toegevoegde waarde; fabriek machines, bouwmachines en geniet van 100% investering subsidies; verlijmde fabrieken in Nairobi, Mombasa, de basis Som, Edo, Nakuru, Thika en in Virginia of in de nabijheid van deze steden mogen opereren.

 

In aanvulling hierop kunnen, onder de bijzondere regelingen en tariefconcessies, Kenia uitvoer naar de specifieke internationale markt kunnen genieten van preferentiële voorwaarden, zoals: Ken is de Oost-Afrikaanse Gemeenschap (Kenia, Oeganda en Tanzania) aangesloten landen, maar ook de Gemeenschappelijke Markt van Oostelijk en Zuidelijk Afrika (COMESA) Een lid van. Invoer en uitvoer tussen de aangesloten landen preferentiële tarieven; bereid om de EU-markt producten genieten tariefconcessies. Volgens de bepalingen van de Lome-vergadering, zal de EU geen quota voor de export. Handel voorkeuren, met inbegrip van alle geproduceerde goederen, het merendeel van de landbouwproducten, met inbegrip van rundvlees, vis, zuivelproducten, granen, verse en verwerkte groenten en fruit gratis toegang tot de EU-markt.

 

In het kader van het stelsel van algemene preferenties, Kenjia werknemers in de Verenigde Staten, Japan, Canada, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Finland, Australië, Nieuw-Zeeland en Europa zijn de meeste landen in het algemeen genieten van het preferentieel tarief wordt gehanteerd. producten geen beperking van het aantal.

 

6, export processing zones' (EPZ)

 

Ken export processing zones voor exportgeoriënteerde bedrijven aantrekkelijke investeringsmogelijkheden. Export Processing Zones Authority is het beheer en de bevordering van investeringen agentschap, dat bedrijven met een reeks van preferentiële beleid om ondernemingen met het oog op toelating tot een korte periode van tijd, goedkope productie. Kenia heeft een totaal van 27 export processing zones', die meestal prive. Aspen River (Athi River) Export Processing Zone is de grootste staatsbedrijven Export Processing Zone. 

  20 jaar voor de bouw en de aanschaf van machines en uitrusting startkapitaal uitgaven, 100% reductie van de investeringen (dat wil zeggen in de uitkering moet in mindering gebracht op het bedrag van de investering);

 

10 jaar, wordt de vrijstelling van vennootschapsbelasting, 10 jaar later, volgens de 25%-tarief;

 

10 jaar, de winst repatriëring, geen roerende voorheffing;

 

  ⑤ zijn vrijgesteld van zegelrecht.

 

 

① snelle goedkeuring van het project, alleen om een licentie (30 dagen);

 

② binnenlandse en buitenlandse investeerders niet beperken;

 

③ zodat zowel buitenlandse leningen;

 

④ toegestaan om buitenlandse valuta rekeningen, geen uitwisseling controles;

 

Beslis ⑤ investeringsactiviteiten;

 

⑥ uit onderneming Registration Act, de wet Fabrieken, Statistics Act, de wet toestaat dat de import-en exporthandel, de levering van essentiële items gebonden door de wet;

 

⑦ geïnvesteerd ondernemingen werken toelaten;

 

  EPZA geïnvesteerd bedrijven te registreren en te zorgen voor een goede infrastructuur en het dagelijks beheer van de one-stop-diensten, met inbegrip van voor de bouw van het land vormden, fabrieken zijn gebouwd voor huur, elektriciteit, water en riolering, het wegvervoer, sanitaire voorzieningen, 24 Uur veiligheid.


Kenia fiscaal beleid

  De belangrijkste belastinginkomsten zullen het volgende omvatten: inkomstenbelasting, belasting over de toegevoegde waarde, de consumptie van belastingen en douanerechten. In de afgelopen jaren, is bereid tot een verlaging van de uitvoering van de hervorming en de eenmaking van de belastingtarieven. )是税收的征收、管理、监督部门。 Kenia administratie van belastingen (KRA) is de inning van belastingen, beheer, toezicht departementen.

 

  1, vennootschapsinkomstenbelasting

 

Vennootschapsbelasting: Alle geregistreerde bedrijven zijn bereid om inkomstenbelastingtarief van 30%, niet bereid tot geregistreerde buitenlandse bedrijven te wijten aan het tarief van de inkomstenbelasting van 37,5 procent. In de winst zouden bereid moeten zijn te betalen inkomstenbelasting.

 

2, de persoonlijke inkomstenbelasting

 

in de jaarlijkse inkomsten van meer dan 22.225 shilling bereid om het hoogste belastingtarief. Belastbaar inkomen, met inbegrip van alle zakelijke inkomsten, dividenden, rente en inkomen uit vermogen geregistreerd.

 

   10%

  15%

  20%

  25%

   belastingtarief

 

3, belasting over de toegevoegde waarde (BTW)

 

shilling. Value-added belastingtarief van 16% BTW geregistreerde bedrijven kunnen compenseren hun productie-ingangen. Niet-verwerkte landbouwproducten en vliegtuiguitrusting vrijgesteld van belasting over de toegevoegde waarde.

 

4, verbruiksbelasting

 

Het verbruik alleen belasting geheven over het deel van de invoer of de lokale productie van goederen zal omvatten: sigaretten, alcohol, alcoholhoudende dranken, frisdranken, benzine, diesel en grote personenauto's.

 

5, tarieven

 

Het merendeel van de ingevoerde goederen moeten bereid zijn om invoerrechten te heffen. Tariefwijzigingen van 3% tot 35%. meer dan de waarde van de VS-import van goederen vóór de verzending van inspectie-eisen.

 

   0% of 15%,

   0%

   0%

   15-25%

   0%

   15-25%

   35%

   35%

    25%

   0%.

(Bron: Kenia Customs and Excise Department.)

 

6, het vermijden van dubbele belasting overeenkomst

 

Ken en de Oost-Afrikaanse landen (Tanzania, Oeganda), Canada, Denemarken, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, Zambia en andere landen overeenkomsten gesloten over het vermijden van dubbele belasting. Terzelfder tijd, andere landen hebben het over de ondertekening van de overeenkomst, met inbegrip van China.


Investeringen in Kenia moet worden opgemerkt dat de kwestie

Kies de juiste projecten is de sleutel tot succes. Ken industrie en de landbouw is relatief achtergebleven, voor te bereiden om ontwikkelingsprojecten te ondersteunen, maar tegelijkertijd zijn er ook risico's. Voor de uitvoering van een diepgaand marktonderzoek is geselecteerd, selecteert u het item op de premisse, ik wil de ondernemingen volgens de marktomstandigheden bereid, en doen ze een goede baan te zoeken naar waarheid van feiten kan bestuderen het rapport. Ik ben bereid om de openstelling van de markt in het proces van succesvolle ervaringen en lessen van een mislukking. Het succes van de onderneming is een ding gemeen hebben is de nauwkeurigheid van de positiebepaling van het project, inbeslagname van de pols van de markt, het falen van de onderneming en als zodanig, natuurlijk, het einde is niet in de markt, gericht op projecten die onjuist zijn.

 

Moeten kiezen om het risico van lage investeringen en snelle resultaten van de kleine en middelgrote projecten. In de wijze van samenwerking, waarbij rekening wordt gehouden met de investering kant is bereid op te zetten en het vaak moeilijk om werk te bureaucratische realiteit, de voorgestelde take-eigendom Yi Fang, om onnodige problemen.

 

Kenia is immers nog steeds niet de ontwikkeling van infrastructuur, de nieuwe regering willen doen veel, maar lijden onder financiële problemen, erg moeilijk. Ik ben bereid om deel te nemen aan het project zich moet buigen over de mogelijke preferentiële financiering om de uitvoering van het project. Terzelfder tijd, ik moet in overeenstemming zijn met de regering van Kenia en andere Afrikaanse realiteit, de wijze van financiering van de ontwikkeling van een levensvatbare en flexibel beleid ter ondersteuning van de ontwikkeling van ondernemingen in Afrika, voor mij, "Afrikaanse strategie".

 

Chinese gefinancierde bedrijven bereid zijn om de openstelling van de markt moet opereren in overeenstemming met de wet. Willing te volgen het Britse juridische systeem, een relatief gezonde juridische systeem. In de afgelopen jaren is bereid om de weinige Chinese gefinancierde ondernemingen actief zijn nep en kitsch goederen verschijnsel grote schade heeft toegebracht aan de Chinese goederen en bereid legitieme ondernemers in het beeld. Bovendien, belastingontduiking, is niet vereist voor de werkvergunning is ook sprake van tijd tot tijd. Sommige bedrijven zijn onderzocht en behandeld, niet alleen de belastingen kunnen betalen, maar ook tot zware straffen, heeft meer verlies dan winst. Dit heeft tot gevolg dat de bedrijven moeten opereren in overeenstemming met de activiteiten van de juridische procedure om hun boeken, een werkvergunning nodig hebben voordat ze konden hun beleggingsactiviteiten.

 

Als u buitenlands personeel moeten aandacht besteden aan de ontwikkeling van redelijke en haalbare methoden van de inkomensverdeling, alsook de nodige stimulansen geeft om hen in staat stellen zich zorgen te maken over hun werk en inspanningen om open te stellen.

 

Ben bereid om te investeren in veiligheid te nemen factoren, kantoren en woningen te kiezen voor veilige en betrouwbare plek.

 

Kortom, Kenia natuurlijke omstandigheden en de geografische ligging, de politieke stabiliteit en een goed investeringsklimaat te verbeteren, is een enorme potentiële markt. Ik ben bereid om te ontvangen, moet worden gebaseerd op kenmerken van de markt, de kans grijpen, hard werken en hard werken aan open te stellen, ik denk dat het verschil maakt in Kenia.

  [Informatie: www.chinaview.cn ambassade in Kenia]

(Informatie Bron: Investment Guide to sub-stations 1 2)

2008-03-04